ŠMA 2017

Ove godine škola meteorske astronomije će biti organizovana od 28. maja do 5. juna. Prvi deo škole će biti održan u Istraživačkoj stanici Petnica, dok će poslednja tri dana biti realizovana na Debelom brdu.

Škola meteorske astronomije namenjena je polaznicima i saradnicima standardnih seminara ISP. Pri tome, pravo učešća imaju srednjoškolci koji su učestvovali na bar jednom zimskom seminaru u Petnici. Učesnici mogu biti i studenti bez obzira da li su učestvovali na petničkim seminarima ili ne.

Polaznici škole plaćaju 1500 dinara na ime boravka na Debelom Brdu.

Prijave su otvorene i prijavljivanje se vrši putem ovog upitnika. Rok za prijavljivanje je 10. maj.

Zainteresovanima za učešće na školi od koristi može biti informacija da PMG od 5. do 20. avgusta na Debelom Brdu kod Valjeva organizuje letnji posmatrački kamp, a od 27. do 31. avgusta u Istraživačkoj stanici Petnica radionicu za obradu video posmatranja meteora. Deo praktičnih sadržaja škole realizovaće se tokom ovog kampa, odnosno radionice.

Osim ova tri programa, PMG organizuje još nekoliko manjih posmatračkih kampova, delom u Petnici, a delom na Debelom Brdu. Za PMG ova godina je dodatno značajna pošto se u Petnici od 21. do 24. septembra organizuje XXXVI međunarodna meteorska konferencija (IMC).

Za sve detaljnije informacije pišite na adresu pmg@meteori.rs.

Comments are closed.